Hozzávalók:
30 dkg méz
20 dkg margarin
14 dkg cukor
3 tojás
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
pici só
76 dkg finomliszt
2 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
1. A mézet és a margarint együtt óvatosan felmelegítjük, jól összekeverjük, aztán az egészet hagyjuk kihűlni.
2. Közben habosra keverjük a cukrot a tojással, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval. Aztán a lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával.
3. Az egészet összegyúrjuk - kicsit ragacsos lesz, nem kell megijedni -, majd pár órát a hűtőben pihentetjük.
4. Ha lehűlt már sokkal egyszerűbb lesz vele dolgozni, mert összeáll a massza. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszúrjuk. Diót vagy bármit lehet tenni a tetejére. Tojássárgájával óvatosan megkenve szép fényes lesz a teteje. Kicsit ritkásabban kell rakni a tepsire, mert megnőnek!
5. Közepes sütőben kisütjük.
6. Úgy lesz majd, hogy ha azonnal megkóstolod finom puha, aztán másnapra megkeményedik, de pár nap múlva visszapuhul. Teljesen mindegy hol van tárolva. Anyu tárolta egyaránt fém dobozban (abban volt mindig a hűtőn), de kidolgozott egy szemetes zsák technikát. Csak erre a célra tartott szemetes zsákokat. Abba halmozta bele sokszor a 4-6 adag mézest. Így is sokszor alig maradt már szilveszterre süti.