Ha kevés időm van, mégis szeretnék valami meleg ételt AzUram elé tenni, akkor vetem be a sült húst. Tökéletes főzelékek mellé, vagy akár magában vmi körettel.
Hozzávalók
4 szelet karaj vagy comb (jól ki kell klopfolni)
kevés vöröshagyma (egy egész negyedének a fele:)
2 gerezd fokhagyma
vaj v margarin
olívaolaj
só, bors, vegeta
Lépések
A húst átöblítem, majd klopfolom. Közben a kerámia edényemet kivajazom, a sütőt közepes hőfokra állítom. A húst sózom, borsozom és vegetát is teszek rá. Majd mehetnek a szeletek a tálba, mindegyikre teszek egy kevés vöröshagymát, fokhagymát. Felöntöm vízzel, éppen, hogy csak ellepje. Meglocsolom egy kevés olívaolajjal. Lefedem alufóliával, aztán mehet a sütőbe. Figyelgetem, és amikor a hús puha leveszem róla a fóliát, kicsit még sütöm, de folyamatosan figyelni kell rá. Hamar elkészül, és nagyon finom.