Furcsa módon ezt a receptet soha nem tudom elrontani. :)) Még Cipruson is minimál hozzávalókkal olyan finomra sikerült, hogy a ciprióták jó ízzel fogyasztották, és még haza is vittek belőle. Nem kis büszkeségemre. :))
Hozzávalók
1 db vöröshagyma
2 db paprika
2 tk pirospaprika
1 kg marhahús kockára vágva
1 fej paradicsom
5 szem krumpli kockára vágva
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk őröltkömény
2 db babérlevél
kevés vegeta
só, bors
csemege és csípős pirosarany
Lépések
A vöröshagymát vágd össze, majd kevés olajon dinszteld meg. Majd mehet bele a felkockázott paprika, együtt dinszteld tovább. Ha szépen összedinsztelődtek vedd le a lábast a tűzről és szórd bele a 2 tk pirospaprikát. Majd dobd bele a húst, jól keverd el és már mehet is vissza a tűzre. Folyamatosan kevergesd, nehogy a paprika megégjen. Én egy kevés vizet szoktam alá önteni. 5 percig süsd kb, majd tedd bele a felapírtott paradicsomot és a fokhagymát. Engedd fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd, borsozd, dinszteld kb 20 percig. Amikor a hús félig megfőtt, mehetnek bele a zöldségek, amjd kicsit később a krumpli. Aztán tedd bele a köményt, babérlevelet, vegetát, tegyél bele pirosaranyat és engedd fel vízzel.