Ezt a receptet egy öregúr osztotta meg velem a János Kórházban, miközben allergia vizsgálatra várakoztunk. Ahhoz képest, hogy hazaérve emlékezetből körmöltem le, elég jól sikerült. Méltán került be tuti receptjeim közé. :))
Hozzávalók
60 dkg marhahús kockára vágva
2-3 szál sárgarépa
1 karalábé
2-3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2-3 fej gomba
2 babérlevél
1 kk sáfrány
1 kk őrölt kömény
3 szem szegfűbors
1/2 körömnyi gyömbérgyökér
petrezselyem
zellerzöld
Lépések
A húst mosd át, majd tedd egy nagyobb fazékba, önts rá vizet és mehet főni. Folyamatosan szedegesd le róla a habot, majd, ha már nem képződik több hab, vedd le a tűzről, öntsd le róla a vizet, kicsit öblítsd át. Én át szoktam tenni másik edénybe, újra felöntöm vízzel és mehetnek hozzá a fűszerek, a vöröshagyma és a fokhagyma, só, bors, és egy kevés vegeta. Amikor a hús puhulni kezd, mehetnek bele a zöldségek is. Ha szerencsém van, pont egyszerre puhulnak meg a zöldségek és válik finom puhává a hús is. Ezzel a recepttel eddig mindig sikerem volt. :))