Hozzávalók:
- 2 fej fokhagyma
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 dl tejszín
- 1 erőleves kocka
- 4 dl víz
- reszelt sajt
- kenyér pirítva
Elkészítés
A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát. A fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és egy kis olajon megpároljuk. Ha megpárolódott, megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával, egy kicsit lepirítjuk. Felöntjük az erőlevessel, felrottyantjuk. A tejszínt hozzákeverjük a leveshez, és újra felfőzzük (tipp: a tejszínhez először adj egy kis forró levest hogy ne csomósodjon be a hőmérséklet különbség miatt). Sóval, borssal ízesítjük. Turmixoljuk össze, hogy ne legyen darabos, hanem krémes állagú. Ekkor dobjunk még fokhagymát a levesbe, mivel főzéskor kicsit elveszíti az ízét. Kockára vágott pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.