HTML

Tuti receptek

Mindenkinek van néhány tuti receptje. Tudjátok, olyan, amit bármilyen körülmények között, akár csukott szemmel is képes rövid idő alatt öszedobni. Persze úgy, hogy az íz és állag minden esetben tökéletesre sikerül. Na, most már én is eljutottam erre a szintre. Kb. 5 tuti recepttel büszkélkedhetem. Viszont szeretnék újabb receptekre szert tenni. A blog lényege, hogy megosszuk egymással Kedves Barátnőim és Barátaim tuti receptjeinket.

Friss topikok

  • Szilvike84: Én most sütöm éppen kíváncsi leszek a végeredményre...:) (2012.08.18. 10:53) Gyors kevert tészta
  • ildsisy: Imádom a marha húslevest! Pont holnap fogok ezt főzni a családnak! Majdnem úgyanígy csinálom, csak... (2008.09.12. 18:26) Marhahúsleves

Linkblog

Rozskenyér

2008.10.17. 22:31 seraphim.tipo

Hozzávalók:

250 g rozsliszt,

250 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,

38,5 g friss- vagy 11 g szárított élesztő,

2 teáskanál cukor,

2 teáskanál tejpor,

2 teáskanál só,

1 teáskanál darált köménymag

2 evőkanál olaj,

3,25 dl kézmeleg víz

 

Elkészítés:

1. Átszitáljuk a liszteket, elkeverjük a száraz hozzávalókkal.

2. Hozzádjuk az olajat és a meleg vizet és összedolgozzuk. Kilisztezett edényben másfél órát hagyjuk pihenni a tésztát.

3. Újra összedolgozzuk és kilisztezett edényben ismét kelesztjük a kenyeret másfél órát.

4. Óvatosan újra átgyúrjuk a kenyeret, formázzuk és áttesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy püspökkenyér formában. Egy konyharuhával letakarva hagyjuk kelni 45 percig, amíg szép kenyérformája nem lesz.

5. A sütő aljában elhelyezünk egy vízzel teli lábast, és kb. 200 Celsius fokra felmelegítjük a sütőt.

6. Megvagdossuk és sós vízzel lekenjük a kenyér tetejét. Betoljuk a sütőbe és fél óráig sütjük. Ekkor kivesszük és újra átkenjük a kenyeret sós vízzel. Újabb fél óra sütés után elkészül a kenyér. Akkor van rendesen megsülve, ha a teteje kopog, az alját megütögetve pedig rugalmas és kellemesen dübög.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://tutireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr40719394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása