HTML

Tuti receptek

Mindenkinek van néhány tuti receptje. Tudjátok, olyan, amit bármilyen körülmények között, akár csukott szemmel is képes rövid idő alatt öszedobni. Persze úgy, hogy az íz és állag minden esetben tökéletesre sikerül. Na, most már én is eljutottam erre a szintre. Kb. 5 tuti recepttel büszkélkedhetem. Viszont szeretnék újabb receptekre szert tenni. A blog lényege, hogy megosszuk egymással Kedves Barátnőim és Barátaim tuti receptjeinket.

Friss topikok

  • Szilvike84: Én most sütöm éppen kíváncsi leszek a végeredményre...:) (2012.08.18. 10:53) Gyors kevert tészta
  • ildsisy: Imádom a marha húslevest! Pont holnap fogok ezt főzni a családnak! Majdnem úgyanígy csinálom, csak... (2008.09.12. 18:26) Marhahúsleves

Linkblog

Gyors kevert tészta

2008.09.15. 21:17 seraphim.tipo

Ez az én univerzális sütireceptem. Ha tepsibe öntöm és meggyet szórok rá, akkor meggyes süti. Ha elfelezem és az egyik részbe kakaót teszek akkor márványos süti. Ha akarom kókuszos muffin, ha mogyorót, mazsolát és fahéjat teszek bele akkor mogyorós süti.

Hozzávalók egy tepsihez:

500 g liszt,

1 csomag sütőpor,

250 g margarin,

250 g porcukor,

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só,

1 evőkanál reszelt citromhéj (elhagyható),

4 tojás,

2 dl tej

 

Elkészítés:

1. Bekapcsolom a sütőt közepes hőfokra és sütőpapírral kibélelem a tepsit.

2. A lisztet és a sütőport átszitálom, jól elkeverem.

3. A puha margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval a citromhéjjal habosra keverem.

4. Fokozatosan hozzátkeverem a porcukros margarinhoz a tojásokat és jól elkeverem. Ha kicsit hideg a margarin, egy-két kanál lisztel segítek a masszán, hogy homogén állagú legyen.

5. A liszt harmadát hozzákeverem a margarinhoz, aztán fellazítom a tej felével, utána a liszt második harmada, majd a maradék tej, végül a liszt következik. A lényeg, hogy utoljára a liszt kerüljön a masszába.

6. A tepsibe öntöm a sűrű masszát és betolom a sütőbe, aranybarnára sütöm.

 

Variációk:

Ha meggyest csinálok, akkor kb. 40 dkg meggyet megszórunk liszttel - így nem süllyed le  meggy a tészta aljára sülés közben - és szépen rászórjuk a tészta tetejére.

Ha márványos sütit szeretnék, akkor elfelezem a tésztát, a fehér részét beleöntöm a tepsibe, a másik feléhez pedig egy evőkanál kakaót keverek, aztán azt is beleöntöm a tepsibe és a fakanállal hullámvonalban átkeverem a masszát. Ha felváguk a sütit, akkor márványos mintájú lesz.

Ha muffinra gondolok akkor először is elfelezem az adagot - 250 g liszt, 1 csomag sütőpor, 125 g margarin, 125 g porcukor, 1 vaníliás cukor, csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 2 tojás, 1 dl tej -, plusz 50 g kókuszreszeléket is keverek hozzá. Muffinsütőbe töltöm és kisütöm. Ez egy tepsire (12 db) való adag lesz.

Ha mogyorós lesz, akkor püspökkenyér formában sütöm, és az alaptésztához még 100 g darált mogyorót, 100 g mazsolát és 1-2 teáskanál fahéjat teszek. Vigyázat, így a kókuszos és a mogyorós már zsírosabb lesz!

Aztán persze lehet belerakni még akár diót, mákot, áfonyát, barackot stb...

 

2 komment

Címkék: sütemények

A bejegyzés trackback címe:

https://tutireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr16665179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magnólia http://hobbiregeszet.atw.hu 2009.12.27. 16:50:44

Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, mert gyorsan elkészíthető, és nem kell hozzá sok alapanyag. Tetszik az is, hogy precízen le van írva az elkészítése... :D

Szilvike84 2012.08.18. 10:53:38

Én most sütöm éppen kíváncsi leszek a végeredményre...:)
süti beállítások módosítása