HTML

Tuti receptek

Mindenkinek van néhány tuti receptje. Tudjátok, olyan, amit bármilyen körülmények között, akár csukott szemmel is képes rövid idő alatt öszedobni. Persze úgy, hogy az íz és állag minden esetben tökéletesre sikerül. Na, most már én is eljutottam erre a szintre. Kb. 5 tuti recepttel büszkélkedhetem. Viszont szeretnék újabb receptekre szert tenni. A blog lényege, hogy megosszuk egymással Kedves Barátnőim és Barátaim tuti receptjeinket.

Friss topikok

  • Szilvike84: Én most sütöm éppen kíváncsi leszek a végeredményre...:) (2012.08.18. 10:53) Gyors kevert tészta
  • ildsisy: Imádom a marha húslevest! Pont holnap fogok ezt főzni a családnak! Majdnem úgyanígy csinálom, csak... (2008.09.12. 18:26) Marhahúsleves

Linkblog

Tökfőzelék

2008.09.14. 16:13 Ízisz

Tipikus női étel, legalábbis nálunk - csak én eszem belőle. :))

 

Hozzávalók

1/2 kg gyalult tök

250 g kecskejoghurt

kapor

só, bors, vegeta

1 ek liszt

1 fej vöröshagyma

1 kk pirospaprika

 

Lépések

A tököt megmosom, majd besózom. Közben felvágom a hagymát és kevés olívaolajon megdinsztelem. Majd leveszem a tűzről és egy kávéskanál pirospaprikát szórok rá,jól elkeverem és már mehet is bele az újra átöblített tök. Felöntöm vízzel, éppen, hogy ellepje, sózom, borsozom, egy kevés vegetát szórok rá, és hozzáadom a kaprot. Amikor a tök már puha, gyorsan elkerevem a jogurttal az egy evőkanál lisztet, majd a tökhöz keverem. Takarék lángon hagyom, hogy összemelegedjenek. Ilyen egyszerű. :))És finom.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://tutireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr38662988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása