HTML

Tuti receptek

Mindenkinek van néhány tuti receptje. Tudjátok, olyan, amit bármilyen körülmények között, akár csukott szemmel is képes rövid idő alatt öszedobni. Persze úgy, hogy az íz és állag minden esetben tökéletesre sikerül. Na, most már én is eljutottam erre a szintre. Kb. 5 tuti recepttel büszkélkedhetem. Viszont szeretnék újabb receptekre szert tenni. A blog lényege, hogy megosszuk egymással Kedves Barátnőim és Barátaim tuti receptjeinket.

Friss topikok

  • Szilvike84: Én most sütöm éppen kíváncsi leszek a végeredményre...:) (2012.08.18. 10:53) Gyors kevert tészta
  • ildsisy: Imádom a marha húslevest! Pont holnap fogok ezt főzni a családnak! Majdnem úgyanígy csinálom, csak... (2008.09.12. 18:26) Marhahúsleves

Linkblog

Marhahúsleves

2008.09.12. 17:38 Ízisz

Ezt a receptet egy öregúr osztotta meg velem a János Kórházban, miközben allergia vizsgálatra várakoztunk. Ahhoz képest, hogy hazaérve emlékezetből körmöltem le, elég jól sikerült. Méltán került be tuti receptjeim közé. :))

Hozzávalók

60 dkg marhahús kockára vágva

2-3 szál sárgarépa

1 karalábé

2-3 gerezd fokhagyma

1 db vöröshagyma

1 db paradicsom

1 db paprika

2-3 fej gomba

2 babérlevél

1 kk sáfrány

1 kk őrölt kömény

3 szem szegfűbors

1/2 körömnyi gyömbérgyökér

petrezselyem

zellerzöld

Lépések

A húst mosd át, majd tedd egy nagyobb fazékba, önts rá vizet és mehet főni. Folyamatosan szedegesd le róla a habot, majd, ha már nem képződik több hab, vedd le a tűzről, öntsd le róla a vizet, kicsit öblítsd át. Én át szoktam tenni másik edénybe, újra felöntöm vízzel és mehetnek hozzá a fűszerek, a vöröshagyma és a fokhagyma, só, bors, és egy kevés vegeta. Amikor a hús puhulni kezd, mehetnek bele a zöldségek is. Ha szerencsém van, pont egyszerre puhulnak meg a zöldségek és válik finom puhává a hús is. Ezzel a recepttel eddig mindig sikerem volt. :))

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tutireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr18660635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2008.09.12. 18:26:16

Imádom a marha húslevest! Pont holnap fogok ezt főzni a családnak! Majdnem úgyanígy csinálom, csak szerecsendiót reszelek a fövő levesbe, íze is, színe is nagyon jó lesz, egy éve marhahúsleves kockát teszek még bele 1, 2 kockát.Zöldpaprikát egy db. / amikor olcsó.../ egy szem krumplit,minden zöldség és + kis zellerlevelet is. Fekete bors egybe.
Ha kész van, leszűröm és gyönyörű arany leves lesz belőle. Daragaluskát vagy cérnametéltet szoktam kifőzni hozzá.:)

süti beállítások módosítása